Како модерниот купувач избира од каде ќе купува
576
post-template-default,single,single-post,postid-576,single-format-standard,bridge-core-2.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.5.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Како модерниот купувач избира од каде ќе купува

Како купувачите избираат од каде ќе купуваат

Како модерниот купувач избира од каде ќе купува

Сите ваши конкуренти веќе имаат бизнис вебсајт преку кој го промовираат нивниот бренд.

Купувачите вообичајно го започнуваат нивното пребарување за производот / услугата за кои се заинтересирани на веб. Тие читаат коментари, препораки од луѓето кој што веќе нарачале изработка на веб страна или пак од коментари на социјалните мрежи.

Студиите покажаа дека еднаш кога човек ќе се заинтересира за нешто што во моментот му затребува, тој веќе го започнува пребарувањето и дури 72 проценти од луѓето тоа го прават онлајн. При пребарување наидуваат на едукативни материјали, коментари од задоволни незадоволни купувачи, препораки од менаџери од силни компании итн.

Така што, ако не ја зголемувате вашата конкурентност надминувајќи ги вашите конкуренти им давате многу повеќе шанси на купувачите производот да го купат од вашите конкуренти.

автор. Дејан Лазаревски
[swab_author_bio]

Нарачајте изработка на најмодерен сајт со сите вклучени маркетинг онлајн алатки од најдобрите дизајнери во Македонија, тимот на ИНСОФТ.

Повеќе инфо на 077 564 708

https://www.facebook.com/insoft.mk/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.