Сакате да имате веб страна која по пребарување на гугл ќе се излиста меѓу првите резултати?
579
post-template-default,single,single-post,postid-579,single-format-standard,bridge-core-2.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.5.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Сакате да имате веб страна која по пребарување на гугл ќе се излиста меѓу првите резултати?

Сакате да имате веб страна која по пребарување на гугл ќе се излиста меѓу првите резултати?

Без исклучок, за секој бизнис е многу важно најнапред да ја добие а потоа да ја задржи “пол позицијата на гугл” Да биде меѓу првите четири линка на првата страна од гугл при пребарување на клучен збор или често употребувана фраза поврзана со услугите производите што ги нуди бизнисот. 90% од интернет корисниците освен првата страна не ги отвараат другите, додека 70% освен првите 4 резултати/линка на првата страна, останатите подолу не ги перцепираат. Кога вашиот бизнис ќе ја освои пол позицијата ќе значи дека бизнисот поседува авторитет во неговата дејност, и ќе може да продава. Предуслов за ова да се случи е бизнисот да нуди во континуитет оргинална, интересна, корисна и забавна содржина која што најнапред ќе ги запознае а потоа ќе ги заинтересира потенцијалните клиенти за производите услугите што ги нуди. Најосновниот и прв логичен чекор во SEO оптимизација (која е клучна за секое високо рангирање на гугл) е редовна објава на пишан текст пропратен со професионално дизајнирани слики и најважно подготвен од страна на висококвалитетни професионални копирајтери, кои добро си ја познаваат својата работа.

Не заборавајте прв пријател на гугл се буквите, тој сака букви, зборови, текст, но само оргинален. Гугл не ги есапи многу сликите.

СЕ ГЛЕДАМЕ НА ВРВОТ “na google”

автор. Дејан Лазаревски
[swab_author_bio]

Доверете се на докажани професионалци во оптимизација на веб за повисок ранг. Можете да не контактирате на следниов број 077 564 708.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.