fbpx
Како купувачите избираат од каде ќе купуваат

Како модерниот купувач избира од каде ќе купува

Сите ваши конкуренти веќе имаат бизнис вебсајт преку кој го промовираат нивниот бренд.

Купувачите вообичајно го започнуваат нивното пребарување за производот / услугата за кои се заинтересирани на веб. Тие читаат коментари, препораки од луѓето кој што веќе нарачале изработка на веб страна или пак од коментари на социјалните мрежи.

Студиите покажаа дека еднаш кога човек ќе се заинтересира за нешто што во моментот му затребува, тој веќе го започнува пребарувањето и дури 72 проценти од луѓето тоа го прават онлајн. При пребарување наидуваат на едукативни материјали, коментари од задоволни незадоволни купувачи, препораки од менаџери од силни компании итн.

Така што, ако не ја зголемувате вашата конкурентност надминувајќи ги вашите конкуренти им давате многу повеќе шанси на купувачите производот да го купат од вашите конкуренти.

 

автор. Дејан Лазаревски

 

Како купувачите избираат од каде ќе купуваат
Dejan Lazarevski

Dejan Lazarevski

Веб Дизајнер и Основач на Инсофт Дизајн

Професионален Интернет Маркетер, Веб Дизајнер, Графички Дизајнер, 14 годишно искуство во дејноста. Супериорни вештини: Wordpress, UI/UX Дизајн, SEO Оптимизација за подобар ранг на Google. Завршено високо образование Економија и Маркетинг. Сертифициран Адобе Специјалист со престижно владеење на сите адобе програми.