fbpx
web-trends-insoft-design-skopje

Зголемена и болдирана типографија – нов тренд во веб дизајнот

Зголемена и болдирана типографија претставува класика за дизајнирање веб-страници. Таквиот пристап нуди безвременски дизајн, old school стилско дизајнирање и функционира како швајцарски часовник, без оглед на неговото опкружување. Претставува дизајн решение кое може да се употреби во секаква прилика. Иако при таквата примена не се употребуваат специфични елементи, изненадувачки е што нуди задржување на вниманието на посетителот. Поседува wow фактор привлекувајќи ја и најспецифичната публика. И покрај се оваквиот пристап на дизајнирање е повторно во мода.

Инсофт Дизајн од широката понуда на дизајн услуги ви нуди и еден оваков пристап на дизајнирање. Погледнете го PRO2 пакетот, на следниот линк.

Надпросечна големина и зголемен болд се двете главни карактеристични одлики што ја дефинираат оваа дизајн практика. Како по правило, веб дизајнерите претпочитаат да се држат до неутрален стил и формална типографија. Во голема мера при дизајнирање на напредни веб сајтови се вклучени и интерактивни скрипти.

 

автор. Дејан Лазаревски

Dejan Lazarevski

Dejan Lazarevski

Веб Дизајнер и Основач на Инсофт Дизајн

Професионален Интернет Маркетер, Веб Дизајнер, Графички Дизајнер, 14 годишно искуство во дејноста. Супериорни вештини: Wordpress, UI/UX Дизајн, SEO Оптимизација за подобар ранг на Google. Завршено високо образование Економија и Маркетинг. Сертифициран Адобе Специјалист со престижно владеење на сите адобе програми.